Semne de alarma: cancere | scoala-florianporcius.ro

Cancerul faringian

Conținutul

Factori de risc Laringele este un pasaj scurt, situat intre faringe si trahee.

Cancerul de esofag

Din punct de vedere cancerul faringian, poate fi impartit in trei segmente: supraglota deasupra coardelor vocaleglota cancerul faringian centrala, ce contine coardele vocale si subglota, care face legatura cu traheea. Cancerul laringian se poate dezvolta in oricare dintre aceste trei portiuni, fiind localizat cel mai adesea la nivelul glotei.

Peretii interiori ai laringelui sunt formati dintr-un strat de epiteliu captusit cu celule scuoamoase, acest tesut fiind vizat de cancer in majoritatea cazurilor.

  • Semne de alarma: cancere | scoala-florianporcius.ro
  • Cancer de faringe - Tot ce trebuie să ştii | Cancer

Acesta cancerul faringian localizat in celulele epiteliale din stratul interior al laringelui. In functie de localizare, se pot distinge carcinoame glotice, supraglotice si subglotice.

cancerul faringian viermii sunt simptome ale corpului unui copil

Sarcomul - acest tip de anormalitate apare in tesutul conjunctiv, incluzand chondrosarcomul si sarcomul sinovial. Alte tumori rare - de regula apar la nivelul glandelor salivare, incluzand adenocarcinomul, carcinomul mucoepidermoid si carcinomul adenoid chistic.

cancerul faringian paraziti bagabonti 99

Simptome Printre cel mai des intalnite simptome cancerul faringian cancerului laringian se disting: Raguseala si schimbarea tonului vocii - in cazul tumorilor care afecteaza coardele vocale apare adeseori raguseala pronuntata, care nu dispare dupa aproximativ doua saptamani; Dificultate la cancerul faringian, care nu dispare; Dureri persistente si disconfort la nivelul gatului; Dificultati repiratorii, respiratie zgomotoasa; Un ganglion sau un nodul la nivelul gatului, care se simte ca o "galma"; Dureri auriculare la nivelul urechilor ; Scaderea in greutate; Astenie pronuntata.

Factori de risc Fumatul - este principala cauza a cancerului laringian.

cancerul faringian margele în ochii lui