Răspândirea parazitului
Conținutul
Toxocara, un parazit pe care \
Poate afecta tractul urinar sau intestinul. Printre simptomele bolii se numără dureri abdominale, diareescaune sangvinolente sau prezența sângelui în urină.
În cazul pacienților infectați cronic, boala poate provoca afectarea funcției hepatice, insuficiență renală, infertilitate sau cancer de vezică urinară. La copii, boala poate cauza întârziere în dezvoltare și dificultăți de învățare.
Acești paraziți sunt eliberați de melci de apă dulce răspândirea parazitului. Boala este cel mai des întâlnită în rândul copiilor din țările în curs de răspândirea parazitului, deoarece este mai probabil ca aceștia să se joace în apa infectată. Alte grupuri de risc ridicat includ fermierii, pescarii și oamenii care folosesc apă infectată pentru necesitățile zilnice.
Tulburări de tranzit intestinal. În general tabloul clinic cuprinde: Tulburări digestive: dureri abdominale, inapetenţa lipsa apetituluigreţuri, vărsături, balonări, intoleranţa faţă de unele alimente, tulburări de tranzit intestinal diaree sau mai rar constipaţie ; Tulburări Toxico-alergice: bronşite, agravarea crizelor de astm bronşic, urticarie, prurit anal şi nazal; Manifestări neuropsihice: iritabilitate, cefalee, ameţeli, scăderea performanţelor şcolare şi a atenţiei; Manifestări hematologice: eozinofilie creşterea eozinofilelor în sângele periferic în perioada de migrare a parazitului, în special în ascaridioză ; Alterarea stării generale: astenie, scădere ponderală. Raspândirea paraziţilor se realizează prin chisturi giardia sau ouă ascaris care, odată eliminate prin materiile fecale, ajung în mediul exterior sol, fructe, legume, alimente neprotejate, etc. Infestarea Omul se poate infesta prin intermediul mâinilor nespălate, a alimentelor contaminate sau de la alte persoane în colectivități răspândirea parazitului de la membir aceleași familiifiind posibilă și autoinfestarea oxiuroza. Bolile parazitare: diagnostic Diagnosticul parazitozelor se realizează de obicei prin examenul coproparazitologicatunci când paraziţii adulţi, fragmente ale acestora progloteouăle sau chisturile lor sunt eliminate spontan în scaun.
Boala poate fi, de asemenea, depistată prin găsirea anticorpilor în sânge. În zonele în care boala este frecvent întâlnită, poate fi aplicat anual tratamentul concomitent al întregului grup cu medicamentul praziquantel.
Acest lucru urmărește reducerea numărului de persoane infectate și, prin urmare, reducerea răspândirii bolii. Praziquantel este, de asemenea, medicamentul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru tratarea persoanelor.