Bacterii virale. DiferenÈa dintre infecÈiile bacteriene Èi cele virale
Conținutul
Zona zoster Diferentele dintre tratamentul infectiilor bacteriene si virale Atat virusurile, cat si bacteriile pot cauza infectii usoare pana la severe. Principala diferenta dintre infectiile bacteriene si cele virale este modul in care sunt tratate.
Antibioticele pot distruge bacteriile, insa nu au niciun efect impotriva virusurilor. Este important sa se inteleaga acest aspect, deoarece folosirea improprie a antibioticelor bacterii virale la problema rezistentei bacteriilor la antibiotice.
Tratamentul infectiilor bacteriene Infectiile bacteriene sunt tratate cu bacterii virale care sunt medicamente care fie omoara bacteria distrug peretele acesteiafie opresc reproducerea acesteia. Descoperirea antibioticelor este considerata una dintre cele mai importante realizari in medicina.
Primul antibiotic natural, penicilina, a fost descoperit de catre bacteriologul Alexander Fleming in anulceea ce a permis dezvoltarea si sinteza multor bacterii virale bacterii virale de antibiotice in secolul trecut, cu un efect impresionant in ceea ce priveste tratamentul infectiilor bacteriene.
Din pacate, astazi, eficacitatea antioticelor se afla sub semnul intrebarii. Bacteriile sunt foarte adaptabile si evolutiv vor suferi mutatii benefice astfel incat sa supravietuiasca.
Utilizarea din ce in ce mai frecventa a antibioticelor a facut ca multe dintre bacterii sa se adapteze si sa devina rezistente la un numar tot mai mare de antibiotice.
Acest lucru a creat probleme serioase, in special in mediul de spital, cu aparitia infectiilor nosocomiale intraspitalicesti. Exemple de rezistenta la antibiotice sunt cazurile tot mai frecvente de tuberculoza multirezistenta si infectiile cu Staphylococcus aureus rezistent la meticilina.
Antibioticele nu sunt eficiente impotriva virusurilor si asociatiile si organizatiile medicale recomanda impotriva utilizarii antibioticelor, cu exceptia cazului in care exista dovezi clare ale unei infectii bacteriene.
Tratamentul infectiilor bacterii virale In comparatie cu bacteriile, virusurile nu sunt organisme vii si ca urmare nu pot fi ucise in acelasi mod in care antibioticele distrug bacteriile. De fapt, tratamentul unei infectii virale este simptomatic medicamente care amelioreaza simptomele precum febra sau durereaboala urmandu-si cursul pana cand organismul se va putea apara singur si va elimina virusul.
Tratamentele antivirale nu sunt eficiente impotriva tuturor virusurilor. Atunci cand acestea exista, functioneaza pe principiul inhibarii ciclului de viata al virusului: poate fi inactivat ARN-ul sau ADN-ul virusului sau metoda prin care virusul patrunde in celula. Exemple de medicamente antivirale sunt aciclovirul pentru zona zoster sau oseltamivir tamiflu pentru gripa. Surse de informatie:.
Aceste microorganisme prezintă capacitatea de a se reproduce şi a supraviețui în diferiții condiții de mediu. Virusurile sunt microorganisme unicelulare care prezintă în componență un nucleu care deține materialul genetic ADN sau ARN şi un perete celular proteic care înveleşte microorganismul la exterior. Virusurile nu au capacitatea de reproducere, multiplicarea lor necesită ataşarea de celulele organismului gazdă. Virusurile pot implica celulele organismului uman în procesul de elaborare a altor virusuri şi au capacitatea de a transforma celulele sănătoase ale organismului în celule neoplazice.